Velkommen til Frits Hedegaards slægtsside

 

Min interesse for slægtsforskning begyndte omkring 2012, da jeg så DR-programmet "Ved du, hvem du er?", hvor syv kendte danskere går på jagt efter deres rødder, for at se hvilke hemmeligheder og overraskelser, der gemmer sig i slægten. I 2017 startede jeg min egen slægtsforskning, for alvor. Ret hurtigt blev det en besættelse for mig at lede efter mine forfædre. Da stort set alle kilder (primært kirkebøger) ligger digitalt, er det også muligt at bruge sin telefon i forskningen - alle ledige stunder udnyttes :-)

Det viser sig, at det ofte at er de nærmeste forfædre, som er de sværeste at efterforske. For kort tid siden fandt jeg ud af, hvem min farfar var. Min efterforskning har drevet mig rundt i landet og jeg har måttet opsøge mennesker, som jeg ikke kendte for at få oplysninger - man kan finde ud af alt, hvis man har viljen og ikke mindst modet (har jeg så fundet ud af).

Flere grene af min slægt har været spændene at se nærmere på, man får et godt billede af historien og ikke mindst de levevilkår, som man levede under. De fattiges børn døde og forældrene selv, blev ikke særligt gamle. Stormændende fik mange børn - ofte ser man, hvordan kone nr. 1 får 8-10 børn og at hun dør ved sin sidste fødsel. Allerede samme måned gifter han sig igen og det gentager sig. Man var generelt ikke særligt mobile. Mange levede hele livet inden for få kilometers radius. Man må forestille sig, at relativt nært beslægtede giftede sig. Jeg er endvidere i flere linjer beslægtet med en lang række adelsfamilier.

Ved jeg så, hvem jeg er? Det er vel det nære, man bedst kan forholde sig til. Det som bl.a har gjort indtryk, er, at jeg i hvert fald har en ærke svensk tipoldefar, som kom til Danmark pga. fattigdom i Sverige. Min morfar, som jeg har savnet i over 50 år stammer fra storbønder i Galten. Hans navn "Frandsen" er ubrudt gået i arv som "Frands", "Frandsdatter" og "Frandsen" siden år 1500 og det fortsætter. Men hvert enkelt menneske i mit slægtstræ har jo haft en betydning. Jo, jeg ved vist godt, hvem jeg er.

 

info@heidehof.dk